Bestuur

 

Ton Ruhe, Voorzitter
Actief sinds: 1 januari 2015. Benoemd tot en met:
Achtergrond Ton Ruhe:  De benoeming van Drs. A.J.A. (Ton) Ruhe (1948) markeert een nieuwe fase in de professionalisering van het leegstandbeheer in Nederland. Zelf niet afkomstig uit de branche, brengt hij naast onafhankelijkheid, een ruime ervaring in bestuurs- en directiefuncties mee, onder andere bij oliemaatschappijen Esso en BP, Koninklijke Philips, de Technische Universiteit Delft en de Vrije Universiteit van Amsterdam.
Kernwaarden voor Ton Ruhe zijn vakkundigheid, integriteit en maatschappelijke betrokkenheid: “Ondanks alle inspanningen staan er in Nederland nog miljoenen vierkante meters vastgoed ongebruikt leeg in Nederland, dat is een situatie die wij ons in dit volle land al lang niet meer kunnen veroorloven. Professionele leegstandbeheerders zijn de sleutel naar de oplossingen.”

 

Eyk Backer, Penningmeester
Actief sinds: 1 oktober 2010. Benoemd tot en met:
Achtergrond Eyk Backer: Eyk Backer, al 40 jaar werkzaam in de vastgoedsector, mag met recht de grondlegger van het professionele leegstandbeheer worden genoemd. Na acht jaar als makelaar-taxateur werkzaam te zijn geweest, richtte hij in 1980 Zwerfkei Bewaring op in Amsterdam. Door zijn jarenlange ervaring op de vastgoedmarkt, is hij steeds in staat zijn expertise adequaat in te zetten.
Kernwaarden voor Backer zijn vertrouwen, loyaliteit en zekerheid: 'Veiligheid is voor mij een belangrijke zaak en ik kom graag met oplossingen die de veiligheid van een pand vergroten. Dit heeft betrekking op kraakrisico, maar ook op bijvoorbeeld brandveiligheid. Samen komen we er wel uit.' 

  

Norman Klein, Secretaris   
Actief sinds: 1 oktober 2010. Benoemd tot:
Achtergrond Norman Klein: Als algemeen directeur bij VPS Nederland geeft Norman leiding aan één van de grootste leegstandbeheerders. Het bedrijf is onderdeel van het de Engelse Vacant Property Services Group, een multinational gespecialiseerd in het beheer en de beveiliging van leegstaand vastgoed in heel Europa.
Kernwaarden voor Klein zijn innovatie, professionaliteit en kennis: ‘Je kunt niet zomaar in elk leegstaand winkel- of kantoorpand bewoners neerzetten. De doelstelling van een leegstandsbeheerder zou het bieden van een aantrekkelijke totaaloplossing moeten zijn.’